• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://twitter.com/rumelibalkanfed

                      
RUMELİ BALKAN DERNEKLERİ FEDERASYONU

Rumeli insanı istemesini beceremez
Rumeli insanı istemesini beceremez
 
“Maddi anlamda bizim arkamızda ne Valilikler, ne de yerel yönetimler var” diyen Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, sadece Feshane’nin yeri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaşık 100 bin TL kira bedeli ödediklerini söyledi.
 
Haber: Yıldıray Yılmaz

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, yaklaşık iki yıl içerisinde yaptıkları faaliyetler ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Bölükbaşı, Feshane’de düzenledikleri Rumeli Balkan ve Trakya Günleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaşık 100 bin TL kira bedeli ödediklerini söyledi.

“Feshane günleri düzenleyen diğer İl Derneklerine, Valilikler ve yerel yönetimler maddi destek sağlarken biz kendi öz kaynaklarımızla yaptık” diyen Bölükbaşı, açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Öncelikle bize böyle bir imkânı verdiğiniz için Bölgede İlk Haber Ailesi’ne teşekkür ediyorum. Bölgede İlk Haber Gazetesi Esenler’de kurulduğundan beri başta Esenler olmak üzere İstanbul’un fevkalade nabzını tutmaktadır. Ve ciddi anlamda takip edilen bir gazetedir. Onun için ben ilkeli ve objektif yayıncılığınızdan dolayı gazetenizi tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nun Kurucu Başkanı Sayın Av. Özcan Pehlivanoğlu Beydir. İkinci dönem federasyon Başkanımız Süheyl Çobanoğlu Bey ve üçüncü dönemde ise camiamızın büyük bir teveccühü ile bu göreve bizler getirildik.

Yaklaşık iki yıldır da Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımızla beraber bu görevi üstlenmiş bulunuyoruz. Tabi federasyonumuz kurulduğundan beri ivmesini sürekli arttıran ve çıtasını sürekli yükselten Türkiye’nin önemli sivil toplum örgütlerinden bir tanesidir. Böyle bir sivil toplum örgütünde ve böyle bir camiaya hizmetkârlık yapmak bizim için ayrı bir onurdur.
  
Rumeli Balkan ve Trakya insanı gerçekten son 10 yıldır sivil toplum hayatında varlığını hissettirmeye başladı. Buda hem siyasete, hem de bürokrasiye etki etmeye başladı. Son iki yıl içerisinde de ben ve ekibim birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek önemli organizasyonlara imza attık. Bu süreçte 2’nci ve 3’ncü Balkan Buluşmasını yaptık. Balkan Savaşlarının 100. Yılı Münasebetiyle Balkanlarda ve Kafkaslarda yaşanmış olan katliamları dünya kamuoyuna taşıma adına 1’nci ve 2’nci Uluslararası Balkanlar Göç Kongresi’ni düzenledik.

Bunun yanı sıra Türkiye’mizin kurucusu hemşerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, devlet adamı Aliye İzzet Begoviç’i, milli şairlerimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve Yahya Kemal Beyatlı’yı anma ve anlamı programları düzenledik. Ayrıca Srebrenista katliamı ve evladı Fatiha’nın torunlarına yönelik yapılan katliamları ve zulümleri de düzenlediğimiz çeşitli organizasyonlarla telin ettik. Yani kısaca iki yıl içerisinde birçok bilimsel, kültürel ve sanatsal çalışmalar yaptık.

Aynı zamanda bizim çatımız altındaki bazı folklor derneklerimiz uluslararası başarılara imza atmıştır. Bu kardeşlerimize elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Ve federasyonumuzu temsilen yurtdışında birçok organizasyona gönderdik. Yani bu federasyonda görev yapan arkadaşlarımızın hepsi elinden gelen tüm gayretle hizmet etmeye çalıştı ve çalışma devam ediyor.

Kimsenin arka bahçesi olmadık

Ayrıca Federasyon olarak bu zamana kadar hiçbir siyasi partinin yan bahçesi, ön bahçesi ve arka bahçesi olmadık. Ancak biz hiçbir siyasi partinin yandaşı değiliz ama karşısında da değiliz. Tabi bu duruşumuzda tüm siyasi partilerden takdir gördü. Ve bizim yaptığımız organizasyonlara bütün siyasi partiler en üst düzeyde katılım sağladılar.

Bu konuyla alakalı çok önemli bir şeyin altını çizmek istiyorum. Tabi bildiğiniz gibi her ihtilal sonrasında da bütün siyasi partilerin ve derneklerin faaliyetleri durdurulmuştur. Fakat federasyonumuzun çatısı altında bulunan kurucu derneklerimizden Rumeli Türkleri Derneği, göçe zorlanan yurttaşlarımızı bir arada tutabilmek ve yardımlaşmalarını sağlayabilmek adına 1950 yılında kurulmuş bir derneğimizdir. Tam 63 yıldır kesintisiz faaliyetlerini sürdüren Türkiye’de ender derneklerden bir tanesidir. O derneğimiz bu kadar ihtilal geçmiş ve her dernek kapatılırken o faaliyetlerini sürdüren birkaç dernekten bir tanesidir.

Bunun sebebi de, Rumeli Balkan ve Trakya camiası ile birlikte bu camianın kurmuş olduğu sivil toplum örgütleri hiçbir siyasi partinin ne ön bahçesi, ne arka bahçesi, nede yan bahçesi olmamasıdır. Siz bir siyasi partinin seçim bürosu gibi olursanız bir gün gelir bir Molla Kasım kapınıza kildi vurur.

Ama siz bütün siyasi partilere eşit mesafede durursanız ve doğru işler yaparsanız kim gelirse gelsin size saygı gösterir ve sizinle iş birliği yapmak için büyük bir çaba gösterir. Çünkü neticede bir güçsünüz ve o gücü hiç kimse yanına alamıyorsa bile karşısına almak istemez. Bizde federasyon olarak 119 dernekle birlikte hareket ediyoruz.  Yani Türkiye’de bu kadar önemli sivil inisiyatif oluşturmuş tek federasyonuz diyebilirim.

Tamamen öz kaynaklarımızla yaptık

Geçtiğimiz günlerde Feshane’de Rumeli Balkan ve Trakya camiası olarak 4 gün süren Feshane kültür buluşmalarını gerçekleştirdik. Bu önemli faaliyetimize katılanlar ile birlikte bu organizasyonun içerisinde olan birçok kurum ve kuruluş yetkilileri Feshane bu zamana kadar böyle bir kalabalığı görmemişti dediler. Buda tabi ziyadesiyle bizleri mutlu etti.

Özellikle altını çizmek istediğim bir konu var. Çünkü bu tür etkinliklere katılan vatandaşlarımız Feshane’deki etkinliklerin nasıl düzenlendiğini bilmiyorlar. Bu yer İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Burada bir organizasyon yapmak istiyorsanız kim olursanız olun kira bedelini kesinlikle ödemek zorundasınız. Hem de öyle 10 gün sonra vereceğiz, 15 gün sonraya çek yazalım falan yok. Dernekler olarak varsa peşin 100 bin TL’niz kira bedelini ödüyorsunuz ve etkinliğini yapıyorsunuz.

Feshane’nin sadece kapalı alanının kirası 65 bin TL’dir. Dış taraftaki İSPARK’a ait olan alanın kirası da 17 bin TL’dir. Yani 80 bin küsur TL sadece yer kirasıdır. Ses, sahne ve ışık sistemi ücretini de ekleyince buranın kirası 100 bin TL’yi geçiyor. Diğer taraftan stantların hazırlanması, davetiye, pankartlar, sanatçılar ve programınıza gelen misafirlerin ağırlanmasını da katarsanız varın bunun ekonomik boyutunu siz düşünün.

Tabi İl Derneklerinin Feshane’de yaptıkları etkinliklere o ilin Valisi olmak üzere, İl Belediyesi, Belde Belediyelerinin çok yoğun maddi destekleri oluyor. Ve İl Dernekleri Feshane günlerini bu çerçevede aldığı maddi desteklerle yapıyorlar.

Ama biz Rumeli Balkan ve Trakya günlerini yaparken hiçbir belediyeden, hiçbir validen bir tek kuruş maddi katkı almadık. Tamamen Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımın, derneklerimizin ve dernek başkanı arkadaşlarımızın özverileriyle, katkılarıyla ve destekleriyle bu Feshane günlerini gerçekleştirdik. Yani kurumsal olarak hiçbir kamu kurumundan, hiçbir belediyeden, hiçbir Kaymakamlıktan ve hiçbir valilikten bir tek kuruş almadan yaptık.

Kaldı ki, ben bunları eleştirel anlamda söylemiyorum. Çünkü biz geniş bir coğrafyaya hitap ediyoruz. Hiçbir valiliğe ve belediyeye bağımlı değiliz. Bir de Rumeli Balkan ve Trakya insanı istemeyi beceremez. Ama ben inanıyorum gitseydik valiliğimize veya belediye başkanı arkadaşlarımıza hayır demezlerdi. Çünkü bizler hep biz verelim de hiç kimseden bir şey talep etmeyelim hassasiyetini taşıyan bir kitleyiz.

Onun için bu organizasyon tamamen bizim kendi öz kaynaklarımızla yapılmıştır. Bu da Rumeli Balkan ve Trakya insanın birlik, beraberlik ve gücünü gösteriyor. Son olarak bu organizasyonumuza katkı sunan tüm hemşerilerimize ve katılımcılara teşekkür ediyorum”


 

 

 

  
2743 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın